Og spørsmålet er også, finnes det en perfekt kaffe?
Kaffe til hver sin anledning
For oss personlig ville vi svart nei på dette spørsmålet. Hvert øyeblikk og humør og årstid krever sin egen perfekte kaffetype. Noen ganger krever en konditorglede eller matrett sin egen lille perfekte kaffesmak.
Det er mange faktorer som spiller inn når det gjelder en spesifikk kaffesmak. Valg av bønner og (kvaliteten og dosering per kopp) er en av dem. Tiden du bruker til å brygge. Jordsmonn med sammensetningen av vann, lys og øvrig næring har i tillegg en viktig rolle. Oppbevaringen bør være slik at bønnenes kvalitet ivaretas. Til slutt, er det viktig å bruke riktig redskap (kaffekvern/maskin) til å kverne og brenne bønnene med.
De ulike typene kaffeplanter
Det finnes tre kaffeplanter i dag. Den ene er Arabica (Coffea arabica), som er den mest vanlige planten. Den er arabisk, og har en produksjon på omtrent 75%. Den andre planten dyrkes for det meste i Brasil og Vest-Afrika. Denne planten blir kalt Robusta (Coffea robusta, eller Coffea Canephora). Til slutt er det Liberica (Coffea Liberica). Det blir sagt at planter i høylandet, og med kalkrik jord, gir den beste kvaliteten på kaffebønnene.
For å den riktige smaken, så anses det som viktig at kaffen ikke er for syrlig, og heller ikke for bitter. Dette avhenger av koketid, bønnenes kvalitet og hvor lenge bønnene brennes. Det er en kunst å skape den beste smaken. Antallet kaffehus av ulike slag vokser raskt.. Dette konseptet startet med steder hvor særlig politikere samlet seg med venner og antallet slike plasser vokste til mange ulike cafeer, kaffe- og tehus, kjeder og så videre som vi ser idag.
Store kjeder som Starbucks, Costa Coffee, Dunkin’ Donuts, Nescafe og Folgers er alle veldig populære kaffesteder i dag. De er spredt rundt om verden, og innbyr til kaffesmaking med sine store utvalg av kaffe.